Ajka

2014.08.19. 20:12

Cserhátira emlékeztek Ajkán

Ajka - Cserháti Istvánra, a város szülöttére emlékeztek kedden egy monstre koncerten az Agórán.

Tóth B. Zsuzsa

Cserháti "Pityi" István, a P.Mobil és a P.Box kiváló billentyűse, zeneszerzője 2014. augusztus 29-én töltené be 60. életévét. A városi rendezvény keretében megtartott ünnepi megemlékezés a debreceni Pandora’s Boksz koncertjével kezdődött, majd a P.Mobilé volt a színpad. Késő estig szóltak a legendás dalok, többek között a rég játszott Honfoglalás szvit Cserháti Pityi által komponált részleteivel.

A súlyos betegség következtében elhunyt kitűnő billentyűs zenei életútját a debreceni Pandora's Box, valamint a P.Mobil tagjai idézték fel a koncerten. Cserháti István ugyanis 1977-től három éven keresztül a P.Mobilt erősítette, nevéhez fűződik a „Honfoglalás” szvit két tételének megkomponálása. 1980-ban kivált a zenekarból és a szintén tragikus körülmények között eltávozott gitárossal, Bencsik Samuval megalakította a Pandora's Box zenekart.

Az előbbi formáció a legendás Bencsik–Cserháti fémjelezte felállással Ajkán adta búcsúkoncertjét, majd ugyanitt mutatkozott be a közönség előtt első ízben a P.Box is. A bandát 1986-ban elhagyva Cserháti évekre felhagyott az aktív muzsikálással, majd fiatal tehetségeket maga köré gyűjtve 1999-ben, Debrecenben újra életre hívta a "szelencés" csapatot. Ám mielőtt a korábbi sikereket az új zenekarral megismételhette volna, 2005 augusztus 21-én befejezte földi pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!