Ajka

2014.12.18. 12:01

Adventi várakozás

Az ajkai evangélikus gyülekezet tagjai is egy szívvel-lélekkel készülnek az angyalsereg társaságában énekelni, dicsőíteni Istent, amiért végtelen szeretetéből elküldte egyszülött fiát az emberiség megváltására.

Schvarczkopf Anita

A hittanos gyermekek a szentestére próbálnak, amikor ünnepi műsorral ajándékozzák meg az ajkai és a padragkúti gyülekezetet. Szombaton délután meghitt hangulattal, jó kedvvel és kreatív ötletekkel kézműves foglalkozásra hívták mindazokat, akik egyedi ajándékokkal kívánták meglepni szeretteiket. Még ezen a napon este a gyülekezet tagjai szolgáltak az agórán az ökumenikus adventi gyertyagyújtáson.

Az adventi koszorú harmadik gyertyáját Szűcs Ferenc felügyelő gyújtotta meg
Fotó: Schvarczkopf Anita

Vajda Ivett irányításával az erre az alkalomra alakult kórus adventi zsoltárokból álló énekekkel, Makkos Veronika, Darvas Georgina és Kulcsárné Horváth Gabriella szavalataikkal nyújtottak bensőséges lelki ráhangolódást minden jelenlévőnek. Vajda István lelkész igehirdetésében kiemelte, hogy a várakozás nem egyenlő a tétlenséggel. Az idő múlását jelzik az adventi koszorú gyertyái családunkban, templomainkban. Az idő azonban nemcsak múlik, hanem telik is, és a várakozásunk beteljesedése Jézus Krisztusban el fog következni. Addigra sok mindent el kell végezni. Az ember olyan mértékben van készen, amilyen mértékben Jézus Krisztus uralkodhat az akaraton és a tettei felett - mondta a lelkész.

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!