Zirc

2017.09.04. 15:35

Szabadtéri színpad és tanuszoda is épülhet Zircen

A nyár utolsó napján tartotta a második fél év első rendes ülését Zirc képviselő-testülete. Fejlesztések hosszú sora áll az önkormányzat előtt a TOP-pályázatok során elnyert milliárdos támogatás eredményeként, ezzel kapcsolatos döntések is születtek.

Civil Tudósítónktól

A helyi építési szabályzat módosítását kezdeményezte a képviselő-testület, s Hosszúrét kiemelt beruházási területté nyilvánításáról is döntés született. A területen szabadtéri színpad épül, ennek paraméterei teszik szükségessé az övezeti besorolás megváltoztatását.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a legnagyobb összeget - csaknem félmilliárd forintot - közlekedésfejlesztésre nyerte el az önkormányzat. A mobilitási terv elkészítéséhez kiválasztották a tervezőt.

Hosszúréten több fejlesztés is megvalósul az elkövetkezendő időszakban: a terület végében szabadtéri színpad épül, a kerékpárút mellett pedig 2019-re felépül a város új tanuszodája
Fotó: Kelemen Gábor

A Felső temetőben található, összesen 37 első világháborús hadisír felújítására nyújtott be pályázatot önkormányzatunk s nyert két és fél millió forint támogatást. A felújítási munkálatok mellett egy emléktáblát is kihelyeznek majd, a kőfaragó munkák kivitelezőjét is kiválasztotta a testület.

A Reguly Antal múzeum alapító okiratának módosításáról is döntött a képviselő-testület. Az intézmény jelenlegi neve már nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, ezért az új elnevezés szeptember 15-étől Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház. Sürgősségi indítványként döntött a testület az Alkotmány utca 5. szám alatti ingatlanon csapadékvíz-elvezető csatorna építéséről.

Hosszúréten több fejlesztés is megvalósul az elkövetkezendő időszakban: a terület végében szabadtéri színpad épül, a kerékpárút mellett, a sárga virágmező helyén pedig 2019-re felépül a város új tan-uszodája.

Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!