Zirc

2016.01.28. 19:53

Mesterségek bemutatója a Reguly alkotóházban

Zirc – December 7-e óta nem volt bűncselekmény a városban – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen.

Kutasi Zsófia

A Zirc közbiztonsági helyzetének javítási lehetőségeiről szóló tájékoztatóból kiderült, a város közbiztonságát előmozdítja a több területen kihelyezett kamerarendszer. Elhangzott, sok betörés volt tavaly a városban, december 7-e óta azonban nem történt bűncselekmény.

Az ülésen a kötelező betelepítési kvóta elleni tiltakozás ügyét levették a napirendi pontok közül.

A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház pályázati pénzből gyarapodik új kézműves- és kiállítóhelyiségekkel
Fotó: Müller Anikó Hanga

A testület megszavazta többek között a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház új kiállítására a kivitelező és műszaki ellenőr kiválasztását. Ruttkay-Miklián Esztertől, az intézmény igazgatójától megtudtuk, pályázatot nyújtottak be a korábban Alfa, mai nevén Kubinyi-programhoz, hogy az alkotóházban új kézműves- és kiállítóhelyiségeket alakíthassanak ki. A megpályázott harmincötmillió forintból tízet kaptak meg, mely összeg részben fedezi két helyiség kialakítását. Az önkormányzat ezért további forrással támogatja a projektet, hogy a terveknek megfelelően elkészülhessenek az új termek. A 20–25 négyzetméteres szobákban agyagos-, kerámia- és szövőműhely lesz, valamint a régi ablak-, ajtómélyedésekben és a falakon egy kapcsolódó kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!