Zirc

2016.01.29. 19:53

Béla-bál: A húszas évek köszöntek vissza

Zirc – A húszas évek hangulatát idézték meg a diákok a hagyományos Béla-bálon. A kreatív ruhák mellett a zenei aláfestés is korhű volt.

Kutasi Zsófia

Idén a szokásostól eltérő, rendhagyó bállal készültek a diákok a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és AMI-ban; a húszas évek hangulatát idézték meg, amely nem csak a ruhákon, de a dekorációban és a zenékben is visszaköszönt.

Balázsné Györek Zsuzsanna intézményvezetőtől megtudtuk, egy korábbi szalagavatón szintén ez volt a téma, ami rendkívül népszerűnek bizonyult. A tanulók általában is kedvelik az olyan programokat, melyeken megmutathatják kreativitásukat, ügyességüket, ilyen feladatnak számít a jelmezkészítés is. A héten a diákok komoly szervezőmunkába fogtak, lázasan készülődtek az utolsó pillanatig. A mulatság több helyszínen zajlott; a tornateremben dj szolgáltatta a zenét, majd a ceremóniamester éjfélig irányította a programsorozatot, melyen a jó hangulatot játékos feladatok is garantálták. A vetítőteremben egy háromtagú jazz-zenekar lépett fel, remekül megidézve a húszas évek atmoszféráját. Az énekterem teaházzá alakult, ahol a teák mellett süteményeket kóstolhattak a vendégek. A tanulók, a diákönkormányzat, valamint a szülők és a szülői munkaközösség is aktívan részt vettek a készülődésben, szervezésben; kézben tartották a ruhatár, büfé, tombola lebonyolítását, valamint a hazautazás megszervezését is. Természetesen nem maradhatott el a tombolasorsolás és a bálkirálynő- és bálkirályválasztás. A zsűri elsősorban azt figyelte, hogy a párok ruhája mennyire adja vissza a húszas évek divatját. A sikeres este után várhatóan ezentúl is tematikus bálokat rendeznek az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!