Zirc

2017.02.02. 09:38

"Barátom a természet" - Matyikó Tibor kiállítása Zircen

Február 1-jén „Barátom a természet” címmel Matyikó Tibor természetfestő és grafikus munkáiból nyílt kiállítás a zirci Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Csaba Lilla

A tárlatot Druzsbaczky Ildikó, az MME Veszprém Megyei Csoport titkára nyitotta meg, aki az alkotót és művészetét egyaránt méltatta.

Matyikó Tibor már az alapítás évétől, 1974. óta tagja az MME-nek. Gyerekkorától természetrajongó, különösen a madarak érdekelték, született „madarász". Fotósként is sokat publikált, később rajzolni kezdett. Sokáig nem merte elkezdeni a festést, pedig a vásznak, festékek, ecsetek csak arra vártak, hogy keze alatt életre kelhessenek.

Az első ecsetvonások óta kiállításainak száma meghaladja a félszázat ̶ , Magyarországon és külföldön egyaránt megcsodálhatta már alkotásait a közönség, amelyeket a műkedvelők szívesen látnak otthonuk falán is.

Életfilozófiáját Fekete István gondolatai tükrözik leginkább: „ Mert az erdő beszél ahhoz, aki ismeri: jeleket ad, üzen, kitárja magát, csak meg kell érteni. De ahhoz, hogy érthessük, ismerni kell fáit, bokrait, füveit, virágait, gombáit, állatait s a sok színt, hangot, az állatok mozgását, életrendjét, természetét, az erdő minden lakójának örök, ősi törtvényeit...Csak ez a tudás hozza közel az embert az erdőhöz, s ha ilyen jó barátságban vannak, akkor aztán szívesen veszik egymást..."

A tárlaton jelenlévő művészet-és természetkedvelő közönség nagy érdeklődéssel tekintette meg a képeket, valamennyien kedvüket lelték bennük. A kiállítás február 28-ig látható az intézmény nyitva tartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!