Zirc

2016.08.07. 11:35

Népi együttes a testvértelepülésről - Szinte már hazajönnek

Zirc – Zirc testvértelepülésének, a kárpátaljai Dercen Gyöngyösbokréta Népi Együttesének a tagjai is felléptek a Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozón. A derceniek úgy érzik, szinte már hazajárnak Zircre.

Kutasi Zsófia

Korolovics Valéria, a derceni csoport vezetője elmondta, a testvérvárosi együttműködés többek között a jó kapcsolat eredménye. Először 2009-ben hívta meg őket az Erdélyi Baráti Kör Egyesület a Bakonyi Betyárnapokra, a látogatásból barátság és eredményes kapcsolat alakult ki. A derceniek idén egy hetet töltöttek a Bakony fővárosában a találkozó ideje alatt.

- Mindig nagyon jól érezzük magunkat Zircen, már olyan, mintha hazajönnénk – nyilatkozta Korolovics Valéria. Hozzátette: a helyeik nagyon figyelmesek, vendégszeretőek, akikkel a szakmai kapcsolat mellett barátságot is ápolnak.

Zirc testvértelepülésének, a kárpátaljai Derceni Gyöngyösbokréta Népi Együttesnek a tagjai is felléptek a Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozón
Fotó: Kutasi Zsófia

Az egy hét alatt a 14-16 éves fiatalokból álló csoport tagjai számos programon vettek részt, melyhez a város, a Zirci Református Egyházközség és az Erdélyi Baráti Kör Egyesület is támogatást és segítséget nyújtott. A fiatalok többek között szabadidős foglalkozásokra, kulturális programokra látogattak, jártak többek között Pápán, Veszprémben, a Balatonnál, hasznosan és aktívan töltötték el a szabadidőt.

Korolovics Valéria elmondta, a Derceni Gyöngyösbokréta Népi Együttes tavaly ünnepelte negyvenéves fennállását, a „népi" címet 1980 óta őrzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!