Zene

2015.07.17. 13:08

Ünnepi parti a várban

Veszprém - Nagyszerű buli volt a VeszprémFest csütörtöki koncertjén: a Kool& the Gang nyári partit szervezett a várban.

Balla Emőke

Az idei kínálat egyik legjobban várt programja: a népszerű, populáris Kool & the Gang koncertje. Erre a koncertre is elfogytak idő előtt a jegyek, bár voltak, akik az utolsó pillanatban szerettek volna hozzá jutni. Ár nem számít - írták többen is a közösségi oldalon. Mások a koncert előtt, a bejáratnál várakoztak, hátha meggondolja magát valaki. A téren, a színpad előtt szinte mozdulni sem lehetett; a tömegben a nyáreste még forróbbnak tűnt.

Forrósította a hangulatot a fellépő is, az 1964-ben alakult, világszerte több mint 70 millió albumot eladott, három generáció zenei világára jelentős hatással bíró, a könnyűzene történetének egyik legsikeresebb R&B és funky zenét játszó együttese, a Kool & the Gang is. Az elmúlt több mint negyven évben a Kool & the Gang folyamatosan játszott és ma is szórakoztatja rajongóit.

A Kool & the Gang fergeteges hangulatot varázsolt a VeszprémFest csütörtök esti koncertjén
Fotó: Bebes Mátyás

A zenészek értenek a közönség nyelvén, értük vannak, értük élnek - ez a veszprémi koncerten is jól tükröződött. Dicsérték a csodás veszprémi helyszínt, a koncertet, a hangulatot, a színpad előtt állókkal rendszeresen kezet fogtak, megénekeltették őket, szervezték, irányították, hangolták a bulit. A résztvevők pedig lelkesen vettek részt a játékban: énekeltek, mozogtak, ringatóztak, füttyögtek. A jó hangulat egyik nézőről a másikra ragadt, terjedt. Táncoltak kettesben és nagyobb közösségben, egymásra kacsintva. Együtt bulizott a huszonéves, a negyvenes és a hatvanas, hetvenes, gyerekek szüleik nyakában. Az együttes egymás után adta elő az ismert dalokat, amit a nézők közül sokan kívülről fújtak. Tíz óra előtt felcsendült a várva-várt sláger, andalító, ölelkezős: Let s take a walk together near the ocean shore / Hand in hand you and I. / ... Cherish the love we have, Cherish the love .

3200 néző lehetett részese ennek az élménynek. A koncert végén a tribünökön ülők sem bírtak a helyükön maradni, ők is állva tapsoltak, táncoltak, akárcsak a színpad előtt állók. Celebrate good times, come on! It s a celebration . Igazi ünnepi parti volt, remek zenészekkel, remek közönséggel.

A VeszprémFestet élőben követheti webkamerán. Kattintson!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!