Zánka

2015.07.19. 13:28

Tumultus és finom borok Zánkán

Zánka – Tele volt a sátor, mozdulni is alig lehetett a strand előtti területen felállított boros standok között, az idei Bornapok első napján.

Kekk Sára

Olyan a borfesztivál Zánkán, mint a falvakban régen a búcsú, aki csak él és mozog, részt akar venni rajta. A Zánkai Bornapok talán az egyik leghosszabb borfesztivál az idén, hiszen július 18-tól egészen augusztus elsejéig tart, így nem csoda, hogy a látogatók száma évről évre csúcsokat dönt.

Zánka fölött a hegyoldalban több híres pincészet is található, a Bornapokon közülük nyolc helyi pincészet kínálja borait tizenkét napon keresztül, így feltétlenül sétáljanak körbe, persze ne üres kézzel, vegyenek valahol egy deci könnyű fehérbort – mert arra még bármi jöhet –, azzal már jobban megy a nézelődés. A családi séta már egy kicsit nehézkesebb, de így is érdemes körbe nézni, hiszen sok érdekes program várja a gyerkőcöket is. Az evés pedig egyértelmű, hiszen üres gyomorra nem tanácsos bort inni, de a szervezők erre is gondoltak, számos gasztro stand is található a forgatagban, ahol a sós perectől a fűszeres kecskesajtig minden megtalálható, amire szükség lehet egy ilyen fesztiválon.

A programok 18-án 18 órakor ünnepi felvonulással kezdődtek, melyet az operett est tett teljessé, Csikó Teodórával és Takács Zoltánnal. A Bornapok alatt több neves fellépővel is találkozhatunk még, többek között Steve Taylor-Szabó pánsípmûvésszel, Szekeres Adriennel és Vastag Tamással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!