Vörösiszap

2011.07.22. 12:06

Károsult gyerekek javára mondtak le

Siófok - A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a Víz világnapja alkalmából indított nyereményjátékkal egybekötött, jótékonysági gyűjtőakciót négy siófoki általános iskolában.

Németh F. Bernadett

A tanévzáráskor véget ért kampány célja az volt, hogy az intézményekbe kihelyezett különleges csapvíz-automatákkal és a hozzájuk tartozó tanulmányi eredményjelző táblákkal a tanulás mellett az egészséges csapvíz fogyasztására és jótékonyságra ösztönözzék az iskolásokat.

A legjobban teljesítő osztály jutalma egy felejthetetlen nyári tábor volt, ahol eredetileg is vendégül láttak volna Somlóvásárhelyről és Devecserről érkezett diákokat. A győztes osztály azonban mindenki meglepetésére úgy döntött, hogy a táborlehetőséget teljes egészében a vörösiszap károsult gyermekeknek ajánlja. Ennek köszönhetően nem csak az eredetileg tervezett 14 legjobb tanuló, hanem összesen 26 vörösiszap katasztrófát átélt kisiskolás juthatott el a Balaton partjára.

A programok közül a gyermekek természetesen a lubickolást és a vízibiciklizést élvezték a legjobban, de az egy hét alatt számos kisebb kirándulást is beiktattak a tó körül: gyalogtúrán felsétáltak a Szent-György hegyi kilátóhoz, megnézték a tihanyi Levendula Múzeumot és ellátogattak Salföldre is, ahol egy rendhagyó természetismeret órán is részt vehettek. A tábort július 16. és 22 között rendezték meg Pálkövén.


További híreink a vörösiszap-katasztrófa híreivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!