Elismerés

2024.05.18. 21:00

Bauer Marcell az év pápai tűzoltója

Bauer Marcell, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság B szolgálati csoportjának beosztott tűzoltó törzsőrmestere érdemelte ki Az év tűzoltója címet Pápán. Az elismerést Csillag István tűzoltó ezredes, Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgató és Unger Tamás alpolgármester adta át.

Haraszti Gábor

Fotó: Katasztrófavédelem

Bauer Marcell 16 éve tűzoltó. Ahogy a díj átvételekor elhangzott, fizikai és pszichikai terhelhetősége átlag feletti. Munkaköri leírásának követelményeit minőségileg és mennyiségileg is túlteljesíti. Közlekedési balesetek helyszínén kiemelhető a sérült személyekkel történő kommunikációja, a krízishelyzetek kezelése, illetve a mentési műveleteknél megmutatkozó szakmai tapasztalata. Több lakóháztűznél dolgozott nehéz és veszélyes körülmények között, számos esetben részt vett égő, füsttel telítődött épületből gázpalack kihozatalában, emberi élet mentésében, így bizonyítva rátermettségét, határozottságát.

Bauer Marcell az év pápai tűzoltója
Bauer Marcell az év pápai tűzoltója
Fotó: Katasztrófavédelem

– Szerződéses katonaként kezdtem, aztán egy idő után úgy döntöttem, tűzoltónak jelentkezem, nem is tudom megmondani, honnan jött ez az ötlet, hiszen a családban ezt megelőzően senkinek sem volt ez a hivatása. Ennek már 16 éve – tekintett vissza a kezdetekre a kitüntetett. – Ez alatt a hosszú idő alatt természetesen volt pár emlékezetes esetem, erdőtüzek, balesetek, vagy említhetném a vörösiszap-katasztrófát, mindenhol igyekeztem a legjobb tudásom szerint helytállni és segíteni. Meglepetésként ért az elismerés, nem számítottam rá, persze jólesett, örültem a megtiszteltetésnek – mondta a törzsőrmester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában