Végre kap egy kis pihenőt

2017.11.23. 07:00

Rasovszky Kristóf nem indul a koppenhágai rövidpályás úszó Eb-n

Egy ezüstérmet és két pontszerző helyezést szerzett a magyar rövidpályás úszó országos bajnokságon Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub kiválósága. 

B. Virág Rita

Rasovszky Kristóf szenzációsan szerepelt a nyíltvízi Európa- és világkupán is Fotó: MTI

A közelmúltban rendezték meg az úszók rövidpályás országos bajnokságát, ahol a Balaton Úszó Klubot Rasovszky Kristóf, valamint a serdülő korú Mátrai Roland képviselte. Rasovszky két héttel az ázsiai Világkupa-sorozatról hazatérve nagyszerű formában versenyzett. Egyik fő számában, 1500 méteren másodikként ért célba, ezzel kivívta a jogot, hogy részt vehessen a rövidpályás Európa-bajnokságon, amit Koppenhágában tartanak meg. Kristóf azonban gyakorlatilag a január óta egyfolytában edzett és versenyzett, s míg a válogatott többi tagja a budapesti vizes vébé után pihenőt kapott, addig ő a nyílt vízi Európa-, valamint világkupán szerepelt. Emiatt úgy döntött, a mögötte célba érkező Lakatos Dávidnak átadja az indulási jogot. Szokolai László, a sportoló edzője azt is hozzátette, közeledik Kristóf számára az egyetemi vizsgaidőszak is, ahol tanítványa szintén szeretne jól szerepelni, így mindenképpen jár neki végre egy kis pihenő.

Rasovszky Kristóf szenzációsan szerepelt a nyíltvízi Európa- és világkupán is Fotó: MTI

A nyíltvízi Világkupa-sorozat összetett versenyében negyedik helyen záró úszó Százhalombattán 400 gyorson negyedikként, 200 háton hatodikként, 100 háton és 50 háton szintén hetedikként végzett. A nyíltvízi 10 kilométeren junior Európa- és világbajnok Rasovszky az idén mindemellett azzal is eldicsekedhet, hogy mindössze 20 esztendősen megnyerte a nyíltvízi Európa-Kupa sorozatot is. Mondanunk sem kell, hogy ilyen fiatalon, ez még senkinek sem sikerült a hosszútáv úszók közül.Visszatérve Százhalombattára, külön dicséretet érdemel Mátrai Roland, aki a felnőttek között derekasan helyt állt és 50, és 100 gyorson megjavította egyéni legjobb idejét. Ezzel bizonyította, nem véletlenül számolnak vele a serdülő válogatottban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!