Nyári napközis táborok

2024.05.27. 19:00

Színes és népszerű nyári táborok várják a veszprémi gyerekeket

A nyári önkormányzati tábor, illetve az önkormányzathoz kötődő intézmények táborozási lehetőségeiről tartott hétfőn sajtótájékoztatót a városházán Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere.

Juhász-Léhi István

Elhangzott, a nyári szünetben az általános iskolásoknak a minőségi programkínálat közös érdekük a szülőknek, az iskoláknak és a városi intézményeknek egyaránt, amiben az önkormányzat is szeretne segítséget nyújtani.

– A nyári napközis tábort hagyományosan hosszú évek óta megszervezi az önkormányzat. Nagyon örülünk annak, hogy népszerű, hiszen tavaly 235-en vették igénybe ezt a táborozási lehetőséget – fogalmazott a sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara.

Hegedűs Barbara: július 8. és augusztus 2. között rendezik meg a nyári napközis tábort nagyon kedvezményes díjjal Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Ebben az évben négy egyhetes turnust szervez a város, mivel egy héttel meghosszabbodott a tanév, ezért ehhez igazodnak, de ismételten július 8. és augusztus 2. között rendezik meg a tábort nagyon kedvezményesen áron, amely tartalmazza a teljes ellátást, azaz háromszori étkezést, illetve a nagycsaládosok szociális alapon kedvezményeket kapnak. Fontos, hogy veszprémi általános iskolában tanuló és Veszprémben lakcímmel rendelkező gyermekeknek a jelentkezését várják.

,,A díjszabásnál mindig fontos volt az, hogy a piaci árszínvonal alatti táborozási lehetőséget nyújtsunk, ezzel is segítve a veszprémi családokat" – fogalmazott a városvezető, aki hozzátette, a jelentkezést egy héttel meghosszabbítják: május 29. helyett június 5-ig várják az érdeklődőket.

A helyszín a Deák iskola lesz majd, ahol színes programokkal várják a diákokat. Ismét lesz más mellett állatkert-látogatás, strandolás, sétahajókázás, amit teljes egészében az önkormányzat finanszíroz. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a napközis nyári táborok kapcsán hagyományosan vannak olyan önkormányzati intézmények, melyek szintén várják a gyerekeket. Ilyenek a nagyon népszerű állatkerti táborok, az Agóra Veszprém különböző tematikájú napközis táborai, vagy a könyvtár, ahol például a sakkal ismerkedhetnek a gyermekek, de a színház is izgalmas táborokkal vár.

Sőt, kifejezetten az általános iskolásokat – 3. osztálytól – a Digitális Tudásközpontnál is kedvezményes árú táborozási lehetőséggel várják. A fiatalok megismerkedhetnek a robotika világával, és azzal, hogy miként is működik a digitális világ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában