örökség

2017.10.24. 07:00

A név ma is kötelez – Ma is Magyar Imre a példa a kórház dolgozói előtt

 Legyünk büszkék arra, hogy a Magyar Imre nevével fémjelzett intézményben dolgozhatunk. A professzor öröksége kötelez bennünket a tisztességes munkára, és arra, hogy soha ne adjuk fel.

Tóth B. Zsuzsa

A kitüntetettek: Bánki Anna Mária, Röst Zsaklin és Varga Gábor Fotó: Györkös József

Erről beszélt a Magyar Imre napi ünnepségen a Magyar Imre kórházban Nagy Zoltán főigazgató. - A kórháznak van múltja, jelene, és jövője is lesz. Ezt támasztja alá a tény, hogy külsőleg és belsőleg is megújult, műszerezettsége napról napra bővül. Országos viszonylatban humán erőforrás tekintetében ugyancsak jól állunk – mondta a főigazgató és beszámolt az elmúlt időszak pozitív változásairól, sikereiről. leszögezte, hogy a mindennapos kihívásoknak továbbra is meg kell felelnie az intézménynek és dolgozóinak, a betegek érdekeit mindennap szem előtt tartva.

A kitüntetettek: Bánki Anna Mária, Röst Zsaklin és Varga Gábor Fotó: Györkös József

Hiszen erre esküdtek. és mindez csak közösen, céltudatos munkával lehetséges. Annak alapja a betegek iránti alázat, ezzel tisztelegnek az intézmény névadója, Magyar Imre emléke előtt. A főigazgató a jövőbeni tervek, valamint az elmúlt időszak eredményei, a különféle speciális eszközbeszerzések, felújítások, beruházásások között említette például az intenvíz osztály szakdolgozóinak a megyei szakmai versenyen elért sikerét.

Az ünnepség Gősi Erika osztályvezető ünnepi megemlékezésével folytatódott Magyar Imréről, majd a szakmai tudományos ülésen Chanis William a sebészeti kezelésről, Röst Zsaklin a kórház sürgősségi betegellátó osztály perspektívájáról, Pataki István a vastagbél daganatokról, és Bánki Anna Mária Okos telefon, vagy okosabb életmód? címmel tartott előadást az ünneplő kollégáknak. Végül a Magyar Imre Emlékplakettet Bánki Anna Mária csecsemő-gyermekgyógyász főorvos vehette át. Röst Zsaklin a sürgősségi betegellátó osztály osztályvezetője főorvos kinevezésben részesült, miként Varga Gábor stratégiai igazgató úgyszintén.A kórház Magyar Imre Napi ünnepségén dalcsokorral közreműködött a Padragi Bányász Férfikórus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!