Veszprém

2015.04.23. 17:09

Pincér futóverseny kiállítással - Ingyenes turisztikai szezonnyitó programok vasárnap Veszprémben

A város a virágnyílással egyidőben vendégváró kapuit is kitárja és ingyenes programokkal várja az érdeklődőket a Turisztikai Szezonnyitó rendezvényen.

Kutasi Zsófia

Brányi Mária alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, elsődleges, hogy a turisztikai szezon sikeres legyen, a város jó híre, annak megőrzése és folyamatos gazdagítása minden veszpréminek fontos. A szezonnyitó sikere többek között az aktív szervező csapat több éves munkájának az eredménye. Minden évben tudnak újat hozni. Másodszor rendezi meg a Veszprémi Turisztikai Egyesület a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, valamint számos városi partnerrel együttműködve az ingyenes Turisztikai Szezonnyitót. A programokat a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen, valamint a Patak Party Rendezvénykertben tartják április 26-án, vasárnap 10 és 18 óra között.

Debreczeny Zoltán festőművész a Nyitott Műterem képviseletében a sajtótájékoztatón elmondta, egy jótékonysági ügyet is támogatnak: a Fricska perspektíva című festményének árát Kiss Bálint tizenegy éves beteg veszprémi kisfiú gyógyulására ajánlja fel. A programon az ÉSTE zenekar is az ügy mellé áll.

Minden évben tudnak újat hozni – hangzott el a sajtótájékoztatón. Balról Bérczi Beáta, mellette Brányi Mária alpolgármester (Fotó: Penovác Károly)

– Idén új helyszínen több programot tudtunk összeállítani, minden rendezvény ingyenes. A cél, hogy Veszprémet mint turisztikai célpontot és magát a turizmust népszerűsítsük – emelte ki Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, az egyesület magalakulásának tizedik évfordulóját ünnepli. A tagok nagyon lelkesek, az együttműködés a szezonnyitó kapcsán is példaértékű. A programok közül ki-emelte a II. Pincér Futóversenyt, ahol a legjobb, legügyesebb pincért keresik.

A szezonnyitón a Jezsuita templomnál a Nyitott Műteremben képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. Megrendezik a II. Pincér Futóversenyt, de lesz rendhagyó, verses idegenvezetés az Óváros térről a Jókai utcán át a Veszprémvölgybe. Ingyenesen látogatható lesz a Tűztorony és a Hősök Kapuja. A gyerekek számára izgalmas játékkal készül a Művészetek Háza, ahol a kicsik a Titkos Kertet is felfedezhetik. A Veszprémvölgyben egész nap ingyenes kisvonat szállítja a vendégeket a helyszínek között. A Magyar Honvédség Légierő Zenekara koncertje, a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek Zenekar a gomba alatt című meseelőadása, valamint Trócsányi Gergely és Süle Zsolt zenés, verses szerzői programja, az ÉSTE Produkció is a Patak Party Rendezvénykert színpadán látható. A Veszprémi Waldorf Egyesület kézműves foglalkozást tart, a szervezők játéknappal, tizennyolc éves kor alatt pedig ingyenes kerékpár kölcsönzési lehetőséggel várják a látogatókat. Mindezt kiegészítik a Veszprémi Turisztikai Egyesület szolgáltató tagjai által nyújtott kedvezmények, tehát valóban érdemes ezen a hétvégén felkeresni a királynék városát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!