Veszprém

2017.03.03. 17:48

Nyugdíjasok kulturális megmérettetése

Javában folynak a területi előselejtező válogatások az idei Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? Hajdúszoboszlói döntőjére. Veszprémben az AGÓRA adta a helyszínt a veszprémi és a megyei fellépők meghallgatására. Szólóének, vers, próza, könnyű és népzene, színjátszás kategóriákban mutatkoztak be a szép korú előadók produkcióikkal a közönségnek.

Jákói Bernadett

A Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete a Hontravel Kft. közreműködésével immár hetedik éve szervezi az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? c. népszerű kulturális megmérettetést.

A papkeszi Károlyi-Varga Rózsa szólóénekes galgai népdalokat mutatott be Fotó: Jákói Bernadett

A háromfordulós verseny előválogatása az ország több helyszínén zajlik, pénteken Veszprémben mutatkoztak be a megyében élen járó művészeti csoportok és egyéni előadók. Így Papkesziről, Tapolcáról, Ajkáról, Pétfürdőről, Veszprémből, Herendről, Berhidáról, Gyulafirátótról érkezett előadók valamennyien tartalmas, színpadképes produkciót nyújtottak.

A műsorok minőségét a háromtagú helyi zsűri, Vadaszán Aurélia, Szente József és Ábrahám Emilné értékelték.

–Színvonalas műsorokat láthatott a közönség, tiszteletet érdemel valamennyi résztvevő, akik ebben a korban is vállalják a nagyközönség elötti nyilvános fellépést. –mondta el Szente József az Idősügyi Tanács Társelnöke, a Nyugdíjas Klubok Vezetői Fórumának elnöke,  aki a helyi zsűri tagjaként nézte végig a produkciókat.

Az előválogató záró műsorszámaként felcsendült Kodály Zoltán halálának közelgő 50. évfordulója alkalmából az Esti dal című kórusműve, amelyet a résztvevők közösen adtak elő. A továbbjutók listáját a szervezet honlapján lehet majd megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!