Veszprém

2015.09.27. 12:29

Népművészeti kirakodóvásár és pásztorkutya-bemutató a Szent Mihály-napi búcsún

Sokféle program várja a veszprémieket a Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi rendezvényén.

Balla Emőke

A színházkertben délelőtt pásztorkutya-bemutató és birkaterelést tartottak. A családok megismerhették a különböző fajtákat, megtudhatták például, hogy a komondor az Alföld, míg a kuvasz a hegyvidék pásztorkutyája. A puli, pumi és mudi is terelőkutya, a pásztoremberek nélkülözhetetlen társai. Akik kíváncsiak a kutyákra, délután három órakor ismét megnézhetik a programot.

A Szentháromság téren a Kabóca utcaszínházban Zöld Marcival, a körhintás betyárral és gólyalábas barátaival találkozhatnak a gyerekek, a Szaléziánumban kézműves foglalkozások, tudáspróba, íjászkodás és lovagi torna várja a kicsiket.

A hűvös idő ellenére sokan látogatnak el a Vár utcában lévő népművészeti kirakodóvásárba, ahol többek között játékokat, hagyományőrző kézműves ékszereket, kerámiákat, fa- és bőrárukat, öveket, csizmákat, szőnyegeket, szalmafonással készült dísztárgyakat, kozmetikumokat, szappanokat, mézet, székely termékeket lehet kapni. Akik megéheznek, azok kürtös kalács, lángos, gulyás, pogácsa, rétes és különböző édességek közül válogathatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!