Tavaszi írásbeli vizsgaidőszak

2024.05.01. 20:26

Érettségi – mutatjuk a konkrét vármegyei adatokat

Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát az idei tavaszi időszakban. Az írásbeli vizsgák május 3. és május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében.

Benkő Péter

Az első közismereti tárgyas vizsganapon magyar nyelv és irodalomból összesen 2414 fő ad számot tudásáról, közülük negyvenheten emelt szinten. Május 7-én a matematika tárggyal folytatódnak a vizsgák, középszinten 2286-an, emelt szinten száznyolcvanegyen vizsgáznak. Érdekesség, hogy matematikából angol és francia nyelven is vizsgáznak a Veszprém vármegyei végzősök, középszinten százhárom, emelt szinten hét fő. Történelemből középszinten 2252-en érettségiznek, emelt szinten százkilencvenen, közülük angol, francia, német és spanyol nyelven középszinten hetvenkilenc, emelt szinten nyolc fő vizsgázik. Angolból összesen 1581-en érettségiznek, ebből emelt szinten hatszáztizenöten. A német nyelvből vizsgázók száma összesen négyszázötvenhárom, ebből középszinten háromszázhatvankilencen, emelt szinten nyolcvannégyen érettségiznek.

Illusztráció
Illusztráció
Fotó: Getty Images

Népszerű a biológia és a digitális kultúra, előbbiből kétszázhatvanhatan, utóbbiból háromszáztizenheten adnak számot. Szakmai tárgyak közül többek között az automatikai és elektronikai, az egészségügyi, a gépgyártás-technológiai, a környezetvédelmi, a közgazdasági és a mechatronikai ismereteket választották.

A tavaszi írásbeli vizsgaidőszak május 27-én az olasz nyelv érettségi vizsgával zárul, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5. és 12. között lesznek. A vizsgaidőszak a középszintű szóbeli vizsgákkal június 17. és július 3. között zárul, közölte a vármegyei kormányhivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában