Veszprém

2015.11.28. 11:37

Megmentettük az elütött védett madarat

Veszprém - Megállt Heffler Péter újságíró kollégánk a 8-as útnál Öskünél, amikor meglátta a védett madarat, az egerészölyvet az út mentén, akit elütöttek szombaton délelőtt.

Kovács Erika

A madár mellett már egy család is várakozott az útnál. Az ölyv feje, szeme és a szárnya sérült meg, egyik szeme véres volt és nehezen lélegzett.

Fotó: Heffler Péter

Felhívtuk Török Lászlót, a veszprémi állatkert igazgatóját, hogy van-e lehetőség arra, hogy segítsenek a sérült madáron. Az igazgató rövid idő múltán jelezte, vihetjük a madarat az állatkertbe, amely védett állat, helyet biztosítanak neki, állatorvost hívnak hozzá. Mint mondta, korlátozott számban van lehetőségük arra, hogy elhelyezzék a hasonló sorsú madarakat, akiket gyógyulásuk után azon a helyen engedik vissza élőhelyükre, ahol megtalálták őket.

Az állatkertben Horváth Kármen állatgondozó vette át Heffler Pétertől az egerészölyvet. Úgy tudjuk, Tóth-Almási Péter állatorvos vizsgálja, kezeli a madarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!