Veszprém

2016.05.28. 10:04

Megismerkedtek a helyi nevezetességekkel - Látássérültek és látók közösen vetélkedtek

Veszprém - Az idősebbek és a fiatalok, valamint a látók és látássérültek együttműködésére alapozó vetélkedősorozatot rendezett a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete.

Marton Attila

A Szomszédolás elnevezésű, négy állomásból álló programban – amelyet mindig az egyesület helyben élő, súlyosan látássérült önkéntesei szerveztek meg – a megye nagyobb településeinek kulturális örökségeivel és helytörténeti emlékeivel ismerkedtek meg a résztvevők, mondta Csehné Huszics Márta, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete vezetője.

Csizmadia Károlytól számos érdekességet megtudhattak a résztvevők, mellette Csehné Huszics Márta, az egyesület vezetője (Fotó: Marton Attila)

A programmal – amelyet a Család-, Ifjúság és Népesedéspolitikai Intézet pályázatára dolgozott ki az egyesület – az idősek és fiatalok együttműködésének javítását és a szemléletformálást is célul tűzték ki, emelte ki az egyesület elnöke.A rendezvénysorozat múlt év októberében kezdődött Várpalotán, majd Ajkán, Pápán és Veszprémben folyatódott, utolsó felvonásaként a korábbi állomások résztvevőinek szombaton a veszprémi állatkert érdekességeiről, látnivalóiról és lakóiról tartott előadást az intézményben Csizmadia Károly zoopedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!