Veszprém

2016.07.13. 12:27

Kiválóan teljesítettek a Veszprém megyei természetjárók

A hétvégén a Heves megyei Felsőtárkányban rendezték meg a Gyalogtúrázok Országos Találkozóját , ami először került egy időben megrendezésre a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozójával.

Jákói Bernadett

A több évtizedes hagyományokra visszatekintő  turista rendezvényen vehették át a Veszprém megyei bakancsosok a Kiváló és az Érdemes Természetjáró minősítéseiket is.  Többen közülük már nem az első jelvényüket viselhetik. Veszprém megyéből az Ajkai Kórház SE, a Balatonalmádi BXTSE és a veszprémi székhelyű Bakony TE túrázói képviselték a többnapos rendezvényt.

Az éjszakai tájékozódási tóraversenyen 3. helyezést elért veszprémi Bakony TE csapatát Rónavölgyi Jolán,  Kerekes Jánosné, és Balázs Ferenc képviselte, őket  egy bajai turistatárs  erősítette (fotó:Veszprém megyei Természetbarát Szövetség )

A több évtizedes múltra visszatekintő, hagyományosan megrendezett országos turista rendezvénysorozaton több száz természetjáró, természetbarát találkozott, s mérték össze tudásukat a tájékozódás, a természetjárás különböző versenyágazataiban.   Kiváló természetjáró oklevelet és jelvényt Hartig Miklós (Bakony TE, Veszprém) Szalai József, Garbai Gábor, Csényi Csaba (Bánki Donát TE, Ajka) , Dr. Nagy Ferenc (Balatonfüredi TE), Pajtli Sándor és  Pajtliné Kert Mária (Ajkai Kórház SE) érdemelték ki.


Érdemes természetjáró elismerésben Blaskó István,  Kleinhans Mária, Major Kálmán, (Bánki Donát TE, Ajka) részesültek.


Az Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által működtetett Hazai Kisfolyókon elnevezésű vízitúra- mozgalom teljesítéséről Balázs Ferenc, a Bakony Természetbarát Egyesület elnöke nagy elismerés közepette vehette át az oklevelet. Az éjszakai tájékozódási túraversenyen dobogós III. helyezést ért el a Bakony TE csapata szintén Balázs Ferenc vezetésével. –tájékoztatta a lapunkat Mag Éva, a Veszprém megyei Természetbarát Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!