Veszprém

2015.07.01. 15:22

Kárpátaljai gyerekek vendégeskedtek a színházban

Kárpátaljai gyerekeket látott vendégül a Veszprémi Petőfi Színház. A vendégek betekinthettek a kulisszák mögé és megnézhették a színház gyerektáborában készült Madarat tolláról című előadást.

Balla Emőke

A Veszprémi Petőfi Színház 234 kárpátaljai rászoruló gyermeket hívott vendégségbe szerda délután. A gyerekek ezekben a napokban a zánkai Erzsébet táborban nyaralnak, a teátrumba Oberfrank Pál igazgató hívta meg őket. A színház gyakran vesz részt jótékonysági programokban. Májusban a Kárpátalján élő rászorulók megsegítésére szervezett jótékonysági koncertet a Veszprém a Kereszténységért Közhasznú Alapítvány a Petőfi Színházban, a rendezvényen a Veszprémi Petőfi Színház művészei is felléptek.

Ezúttal táborozó gyerekek látogattak el Veszprémbe. A kárpátaljai fiatalok előbb a cukrászdában fagylaltoztak, majd Oberfrank Pál igazgató és Kellerré Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, művészeti főtitkár és értékesítési vezető kalauzolásával körbejárták a színházat: betekintettek a kulisszák mögé, öltözőkbe, a színpadra, ahol egy előadást is megnéztek.

A Veszprémi Petőfi Színház idén harmadik alkalommal szervezte meg a tíznapos színházi tábort, 10-16 éves fiatalok számára. Szeles József színművész, a tábor ötletgazdája elmondta, nem az a cél, hogy színészeket neveljenek, hanem hogy egy készséget fejlesztő, önbizalmat erősítő, remek programot szervezzenek a gyerekeknek. A fiatalokkal drámajátékokat, szituációs játékokat játszottak, a tábor vezetői színész- és zenés mesterséget tanítottak nekik, ezáltal fejlődött a kommunikációjuk, mozgáskultúrájuk. Nemcsak veszprémi, de budapesti és móri gyerekek is jelentkeztek. Idén vannak a legtöbben, harminchárman, a táborozók fele korábban már részese volt az élménynek. A gyerekek közül néhányan szerepeltek már a teátrum korábbi előadásaiban (Oliver!, Légy jó mindhalálig), de olyanok is, akik csak érdeklődnek a színház világa iránt.

Minden táborban új darabbal készülnek. Az idei, Madarat tolláról című mesejátékot Szűcs László színművész írta, a gyermekeket Péti Krisztina dramaturg, Kis Katalin táncpedagógus, valamint Szeles József és Tóth Loon színművészek készítették fel.

A színházi táborban készült előadást szerda délután megtekinthették a gyerekek szülei, hozzátartozói, valamint a kárpátaljai vendégek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!