Veszprém

2016.09.16. 18:35

Eredeti ötletek - Gyerekrajzok a közlekedésről

Gyermekrajz-kiállítással vette kezdetét az Európai mobilitási hét veszprémi rendezvénysorozata pénteken.

Marton Attila

A kiállítás anyagát Az ésszerű közlekedés, hatékony gazdaság című, alsó tagoza-tosoknak kiírt rajzpályázatra beérkező munkák adják. A versenyre hat veszprémi általános iskolából közel 270 rajzot neveztek.

Hegedűs Barbara, a városstratégiai és városmarketing-bizottság elnöke a városházán nyílt kiállítás megnyitójában kiemelte, a mobilitási hét célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a környezettudatosság fontosságára és a környezetbarát közlekedés előnyeire. Hajdu Franciska, a rajzokat bíráló zsűri vezetője elmondta, nagyon sok eredeti ötletet látott a rajzokon, például gördeszkázó lovak és pedálhajtású repülőgépek is megjelentek a műveken.

Hegedűs Barbarától veszi át a jutalmat Keszei Blanka, a Kossuth iskola második osztályos tanulója, középen Hajdu Franciska
Fotó: Balogh Ákos

Az első és második évfolyamosok között Keszei Blanka, Sulyok Csanád és Majoros Máté végzett az első három helyen, míg a harmadik és negyedik osztályosoknál Mészáros Laura, Tislér Szabolcs Krisztián és Hajdu Márton állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

A mobilitási hét minden napra tartogat programot. Szombat délelőtt városnéző kerékpártúrát indítanak, vasárnap reggel futóversenyt szerveznek. Az autómentes napon, szeptember 22-én, csütörtökön érvényes forgalmi engedéllyel ingyen használhatják a helyi járatú buszokat az autósok. A rendezvény zárása ezúttal is a kerékpárosok felvonulása, amely csütörtökön 17 órakor indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!