Veszprém

2015.09.26. 19:00

Elismert természetjárók

27. alkalommal ünnepelték közösen a gyalogos természetjárók a turistaság őshazájában, Dobogókőn a Magyar Természetjárók Napját, amelyre Veszprém megye több turista egyesülete illetve szakosztálya is érkezett. Az országos találkozón több megye természetjáró képviselete mellett Veszprém megyéből 2 fő részesült nívós elismerésben.

Jákói Bernadett

Szilágyi László és dr. Dibusz Lászlóné természetjárók Dobogókőn nívós  elismerésben részesültek (fotó: Jákói Bernadett)

Az esős időjárás ellenére több százan gyűltek össze Dobogókőn az ország minden pontjáról a bakancsos szervezett természetjárók, turista civil egyesületek a központi, országos rendezvényre. Veszprém megyéből két jeles turistát delegált elismerésre a Veszprém megyei Természetbarát Szövetség. dr. Dibusz Lászlóné, a Balatonfüredi Természetbarát Egyesület  tagja a Természetjárás fejlesztése érdekében kifejtett komplex tevékenységéért, a természetjárás fejlesztéséért bronz fokozatban részesült,  míg  Szilágyi László, a veszprémi Építők Természetbarát Sportegyesület  elnöke, kiemelkedő technikai munkájáért Czárán Gyula emlékérmet vehetett át.. A rendezvényen Garancsi István a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke köszöntötte, majd díszebédre hívta a kitüntetetteket. A Veszprém megyeiek a rendezvény után autóbuszos kirándulás keretében a Vértes és a Kelet-Bakony természeti és turisztikai kincseit ismerhették meg Mag Éva, a VMTSZ elnöke kalauzolásában.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!