Veszprém

2015.10.09. 15:47

Csúcstechnológiás készülékek érkeztek a veszprémi kórházba

Veszprém – A helyükre emelték az onkológiai központ legértékesebb berendezéseit pénteken.

Marton Attila

Két sugárterápiás berendezést és egy CT-t emeltek be daruval az épületbe pénteken. Az eszközök elhelyezése után belső szerelési munkálatok következnek, az onkológiai centrum építési munkálatai pedig a tervezettnél egy hónappal hamarabb, december közepén fejeződnek be, mondta Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. Az onkológiai központban helyet kapó sugárterápiás berendezés fontosságát mutatja, hogy ez a régió volt az egyetlen, ahol eddig nem volt ilyen eszköz, hívta fel a figyelmet a főigazgató, aki azt is elmondta, a jelenlegi tervek szerint már januártól fogadhat betegeket a centrum.

Az úgynevezett topo CT-vel azt határozzák meg a szakemberek, hol található pontosan a daganat, ez célzottabb és pontosabb sugárkezelést tesz lehetővé, mondta Hornyák Lajos, a Csolnoky kórház Klinikai Onkológiai Osztályának vezetője, aki arról is beszélt, a beszerzett eszközök a legkorszerűbbnek számítanak a piacon.

A három berendezés összértéke mintegy 1,7 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!