Veszprém

2017.02.22. 20:13

Családos programok

Veszprém - A házasság és a család felett nem járt el az idő. A házasság, a család örök, fogalmazott Márfi Gyula érsek.

Balla Emőke

„Anyámnak, az egyháznak szívében szeretet leszek” - a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja idén ezt a gondolatot választja jelmondatául. Arra hívják a családokat, tudatosan köteleződjenek el akaratukkal, életükkel az egyház mellett, és az életben betöltött hivatásuk, helyük, pozíciójuk, viszonyulásuk, egész önazonosságuk kiindulópontja a szeretet legyen, mondta Fekete Gyöngyi családpasztorációs irodavezető. Elkezdődtek a jegyeskurzusok, baba-mama klubot tartanak, nyáron gyermektábort szerveznek, ősszel zarándoklatra hívják a családokat.

A természetes családtervezés segítésére tanfolyamot indítottak, a válságba került házasságokon családterápiával próbálnak segíteni. Az egyik legnagyobb rendezvény a március 4-ei nagyböjti családos lelki nap lesz, ahol Béri Renátó karmelita atya előadását hallhatják a résztvevők. Fodor János, az egyházmegye családpasztorációs munkacsoportjának papi vezetője a tájékoztatón elmondta: szeretnék a munkahelyek figyelmét is felhívni arra, hogy támogassák a családokat, a gyermekük mellől visszatérő anyákat. Márfi Gyula érsek szerint a házasság, a család örök, ezek elengedhetetlenek a gyerekek egészséges testi-lelki fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!