Veszprém

2017.03.22. 19:25

Céljuk az egészség megőrzése

Veszprém - Igen az egészségre, a gyógyulásra és a teljesítőképesség növelésére mottóval a minap megalakult a Vitalitás Nyugdíjas Klub. A 29 alapító tag egyhangúan választotta meg klubelnöknek Szemes Györgyöt.

G. Takács Mária

A klubalapítók többsége évek óta ismeri egymást, több egészségmegőrző rendezvényen vettek részt közösen. A Cholnoky Klubkönyvtárban megtartott alapítóülésen vidám, baráti hangulat alakult ki négy leendő klubtag jóvoltából, akik gitárzenével kísért, az alkalomra írt dalocskával hangolták jókedvre a jelenlévőket. Szemes György elnöktől megtudtuk, hogy a klubalapításra évtizedek óta tartó, súlyos betegsége késztette.

Szemes Györgyöt (balról) választották meg klubelnöknek
Fotó: Pesthy Márton

A Vitalitás Nyugdíjas Klub fő célja olyan feltételek biztosítása a tagoknak, amivel megőrizhetik az idősebbek az egészségüket. Lehetőséget teremtenek a szemlélet formálását segítő előadások látogatására, amit egyrészt saját maguk szerveznek, másrészt felhívják a klubtagok figyelmét a hasonló eseményekre.

- Feladatunk egyik fontos része a tájékoztatás és ismeretterjesztés az egészséges életmóddal kapcsolatban, meghívott előadók, illetve tagjaink közreműködésével. Megismertetjük velük az egészségmegőrzés eszközeit és módszereit, előtérbe helyezve az alternatív gyógymódokat. Népszerűsítjük körükben az egészséges táplálkozást. Egészségmegőrző rendezvényeket szervezünk, részt veszünk a hasonló jellegű városi eseményeken. A klubélet színesítése érdekében kirándulunk bel- és külföldre - hangsúlyozta az új civil szervezet vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!