Veszprém

2016.10.26. 07:12

Büszke veszprémi kertszépítők

Veszprémi polgároknak, társasháznak és közösségnek osztottak ki elismeréseket, oklevelet a Lokálpatrióták Egyesülete által szervezett Virágos Városért városszépítő akciójának keretében . A díjátadó ünnepségre a Megyei Könyvtár Kisfaludy termében került sor.

Jákói Bernadett

A zsúfolásig megtelt nagytermet a városukat, lakhelyüket szerető veszprémi polgárok töltötték meg, akik azon túl, hogy eleget tettek a lokálpatrióták felhívásának, szívügyöknek tartják a környezetük, a zöld övezet szépítését, csinosítását is.

Veszprém különböző városrészeiben élők állandó figyelmet fordítanak a nemcsak a lakóhelyük, de közösségi életterük zöldkultúrájának fejlesztésre, ápolására. Ma már büszkének kell lennünk, és nagy tisztelettel kell, gondolunk azokra a felmenő veszprémiekre, akik a város elmúlt százéves időszakában, különösen az 1930-as években, már kellő hangsúlyt fektettek és figyelmet fordítottak a helyi, magán- és közösségi zöld övezetek kialakítására, megóvására a városunkba érkező vendégek fogadására való tekintettel is.

A csaknem 80 év távlatában elindított nemes kezdeményezést a mai veszprémiek őrzik és viszik tovább az utódgeneráció számára. Több évtizedes kihagyás után a kilencvenes években nagy sikerrel újra elindított közösségi virágosítási mozgalmat a Lokálpatrióták 2007 óta gondozzák. Néhány év szünet után 2015-ben újra felelevenített, azóta már a Virágos Városért címmel ellátott rendezvény ismét sok zöld kultúrára igényes városlakót vonz.

Kész Zoltán a rendezvény védnöke adta át a lokálpatrióták elismerő oklevelét és a plaketteket, így a Jutasi út 87. lakóinak is. (Fotó: Jákói Bernadett)

A Cserhát, a Dózsaváros, a Jeruzsálem hegy, a Jutasi úti lakótelep, valamint az azt övező lakóparkok területén élők, előzetes terepszemlén felmért, gondosan rendezett és ápolt erkélyeik, elő-, és kiskertjeik kaptak minősítést. Értékelést a területileg illetékes zsűrik végezték. A társadalmi zsűri a nyár folyamán folyamatosan figyelemmel kísérte a családi porták mellett a panel és tömbházak körüli közterületek állapotát. A társadalmi zsűri javaslata alapján 112 személyt javasoltak jutalmazásra. A zsűri által szépnek, szebbnek és legszebb kategóriába minősített versenyzők elismerő oklevelet és emlékplakettet vehettek át. A legszebbnek ítélt Vécsey utca 8/g előkertje és zöld övezetének büszke tulajdonosa, Szigóné Valéria lett.

Az elismeréseket az egyesület részéről Tóth –Vígh Mária a civil szervezet munkatársa, Kavalecz Tibor a Lokálpatrióták társelnöke, Molnár Ernő elnök , Jung Edina grafikus, az emléklapok tervezője, valamint a rendezvény védnöke , Kész Zoltán független országgyűlési képviselő adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!