Veszprém

2016.03.04. 10:50

Az összefogásban van az erő - Sándor Mária az egészségügy helyzetéről

Veszprém - Mi a betegekért küzdünk, életeket mentünk, az egészségügyben nem sztrájkolhatunk, mondta Sándor Mária a megyei könyvtárban tartott fórumon.

Balla Emőke

A fekete ruhás ápolónőt Kész Zoltán országgyűlési képviselő hívta meg, hogy az egészségügy helyzetének javításáról beszélgessenek.

Sándor Mária úgy fogalmazott: az ő szakmájukban nem lehet hibázni, emberéletek múlnak rajtuk. A csecsemőosztályon a szülőktől bekérik az ápolási eszközöket, a felnőttosztályon a gyógyszereket. Az anyagi források hiányában azon kell gondolkozni, mit hagyjanak el az ápolásban, hogy mindenkit elláthassanak.

Az országgyűlési képviselőnek arra a kérdésre, milyen távlatban lehetne az egészségügy problémáját megoldani, Sándor Mária úgy válaszolt: egy hónapon belül lehetne érdemi változást elérni, ha az egészségügyben 600 milliárd forintot befektetnének, de a kormány részéről a változtatás szándékát sem látják a leamortizált, tönkretett egészségügy javítására. Ezért kell a civil társadalomnak összefognia, az embereknek együtt hallatni a hangjukat, hogy ezt nem hagyják, így nem mehet tovább. Véleménye szerint az összefogásban van az erő, ebben hisznek. Az egészségügyben jelenleg is sztrájkhelyzet van, a dolgozók nem tudják tisztességesen ellátni a munkájukat, de nem sztrájkolhatnak úgy, mint a buszsofőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!