Veszprém

2016.05.17. 16:48

A város mobilról

Veszprém - Viadukt régi mozi, Dózsa iskola – csak néhány helyszín azok közül, melyeket Berta István megörökített mobillal és melyek egy-egy emléket idéznek számára.

Kutasi Zsófia

Visszaemlékezés címmel nyílt meg Berta István kiállítása az Eötvös Károly Megyei Könyvtár dózsavárosi könyvtárában. Az alkotó elmondta, tősgyökeres veszprémi, az életútja kapcsolódik azokhoz a helyszínekhez, melyeket megörökített. A Dózsa György iskolába járt, de szereti a város parkjait, épületeit; a fotókon látható a Betekintsnél a Séd, a László templom, az egykori vidámpark bejárata is. Kedvenc témája a Viadukt, mivel kihívást jelent azt jól lefotózni.

A fotókon látható a Betekintsnél a Séd, a László templom, az egykori vidámpark bejárata is. Berta István kedvenc veszprémi fotótémája a Viadukt  (Fotó: Kutasi Zsófia)

Berta István három éve készít képeket hobbiból, mint mondta, a mobiltelefon praktikus eszköz erre a célra. A közösségi oldalon több fotós témájú csoportot is vezet. A közelmúltban töltötte be a hatvanötödik életévét, ingyen utazhat, a kirándulás pedig ideális alkalom a mobilos fotózásra.  A kiállítás május 17-től június 17-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!