Veszprém

2016.11.29. 09:09

Tűz volt a veszprémi börtönben (frissítve)

Veszprém - Megerősítette értesülésünket Helt Ákos, megyei katasztrófavédelmi szóvivő, hogy egy káresethez vonultak a veszprémi és balatonfűzfői tűzoltók a Veszprém megyei Büntetés-végrehajtási Intézethez, kedden délelőtt.

Kovács Erika

A veszprémi börtönnél két, nevük mellőzését kérő személy érdeklődésünkre elmondta, a kerítésnél azt látták, hogy több mentőautó is tartózkodott az épületnél, és hoztak is ki valakit - állításuk szerint sérültet -  a börtönből.

Fotó: Balogh Ákos

Frissítés: A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet házi műhelyében kedd reggel 9 óra körül munkavégzés során tűz keletkezett, közölte érdeklődésünkre Orosz Zoltán büntetés-végrehajtási őrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivője.

Hozzátette, a tüzet a műhelyben tartózkodó felügyelők azonnal eloltották. Egy személy, a műhelyben dolgozó fogvatartott sérült meg, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján könnyű sérüléseket szenvedett. A kiérkező mentők a sérüléseit a helyszínen ellátták, további vizsgálatra kórházba szállították.

- A tűz következtében keletkezett füst miatt az épület kiürítése megtörtént. A fogvatartottak és a dolgozók az udvaron - megfelelő téli ruházatban – várták meg, amíg a tűzoltók az épületet átvizsgálták, tudtuk meg a szóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!