Veszprém

2016.06.08. 16:00

Hírünket vitték - Városok "találkoztak” Szlovákiában

Nyitra - Az önkormányzatok közti partnerség erősítése céljából delegáció utazott a minap Veszprém szlovákiai testvérvárosába, Nyitrára.

Földesi Gábor

A háromnapos, Európa a polgárokért című programon a szlovák és a magyar mellett a lengyelországi Zielona Góra, a cseh Kroměříž, valamint a szerbiai Báčky Petrovac város küldöttsége vett részt.

Bérczi Beáta, a magyar delegáció vezetője sikeresen prezentálta Veszprém és térségének értékeit Nyitra felújított zsinagógájában
Fotó: Mátyus Tamás

A veszprémi delegáció tagjai képviselték Veszprém, a Bakony és Balaton régió turisztikai, kulturális, művészeti közművelődési, oktatási és kommunikációs területének színe javát. Bérczi Beáta, mint a delegáció vezetője és a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a találkozó eredményesen zárult, hiszen lehetőség nyílt a személyes kapcsolatfelvételére a közös területek képviselői között, valamint az információcserére és a jövőbeni közös projektek megalapozására. Az ügyvezető kiemelte: a projekt célja a partnerség és az együttműködés elmélyítése, a turizmus élénkítése, a kultúrák és generációk közötti párbeszéd, elősegítése.

A delegációk vezetői prezentációk során mutatták be saját városukat és küldöttségük tagjait Nyitra felújított zsinagógájában, ahol a résztvevők helyi italokat és ínyencségeket kóstolva lapozgathatták a népszerűsítő prospektusokat. A programban az egykori magyar település történelmét bemutató városnézés és az együttműködést szimbolizáló faültetés is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!