Veszprém

2016.06.07. 12:58

Egy csipetnyi színház a Zenéldében

A Veszprém Agórában működő, speciális igényű felnőtteket foglalkoztató Betty és Barátai Speciális Népzenei Csoport szervezésében a Vendéghívogató sorozat legutóbbi programjára Dominek Anna színésznő látogatott el.

Jákói Bernadett

A nyolc éve működő zenei csoport közel két éve indította el azt a kéthetente szervezett sorozatát, amelyben a cél, hogy a meghívott , jeles vendégekkel, előadókkal, ismert személyiségekkel  a többségi és a speciális igényű fiatalok, felnőtt polgárok, gondozottak közelebb kerüljenek egymáshoz s legfőképpen a zenei és a kulturális élményeken keresztül részesüljenek a társadalmi tolerancia elvárásainak.

Vers és a zene nagyon közel áll ehhez a  közönséghez, bizonyította Dominek Anna színésznő a Zenélde programján
Fotó: Jákói Bernadett

A szépszámú közönség, ha rendhagyó is, de nem volt ismeretlen a művésznő számára:  klubteremben teremtette meg azt a hangulatot, ahol a közönség igazán színházban érezhette magát. A Gizella királynéként is közismert előadóval több színházi szerepben, és városi rendezvényen is találkozhatott már a publikum. A közönség által jól ismert, és velük együtt elénekelt dalokkal, mint a Csiribiri, vagy a Bóbita, de akár egy vérbeli tangóval is bebizonyította, hogy a zene és a tánc mennyire hozzátartozik a mindennapokhoz, nemcsak a színházi, előadói élet részei, hanem hagyományaink, értékeink, kincseink is azok. Itt is kiderült, hogy a kultúrában sincsenek határok, egy csepp színházat is sikerült a klubterem falai közé becsempészni. A találkozás alkalmával érdekes jelmez-fejfedőket próbálhatott fel a közönség egy-egy fotó erejéig. A legizgalmasabbnak Gizella királyné csodálatos hitvesi koronája bizonyult. A népszerű programsorozat kéthetente hívja ismert vendégeit a speciális igényűek kulturális ismereteinek gyarapítása céljából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!