Veszprém

2016.04.13. 09:32

Rétesvilágtól az ínyencségekig

Öskü, Nemesvámos - Szeretné látni, hogyan készülnek a legfinomabb élelmiszerek a környéken? Esetleg titkos praktikákra kíváncsi, melyeket aztán otthon kamatoztathat?

Napló-információ

A Csalán Egyesület 2016. április 16-án (szombaton) tanulmányutat szervez mindazoknak, akik szeretnék megismerni a helyi termelői piacokon árusító termelők fortélyait, eljárásait, mellyel előállítják az élelmiszert.

Az út első állomásaként Kun Lászlóné réteskészítési titkaiba nyerhetünk bepillantást Öskün, aki, amellett, hogy az ízes-mázas finomságok elkészítésének ezer fortélyát ismeri, meg is osztja azt a látogatókkal. Ki ne lenne kíváncsi a meggyes-mákos, káposztás vagy akár túrós finomságok praktikáira, vagy beszélgetne a szakácsművészet ezen jeles képviselőjével?

A tanulmányút aztán Nemesvámosra vezet tovább, ahol a résztvevők megtudhatják, hogyan születik meg egy családi gazdaság elindításának a gondolata, mely aztán különlegesnek számító termékeivel képes valóban sikeressé válni. A Dávid család gazdaságában – a tökmagkrémek világában – minden kérdésünkre választ kaphatunk, s még arra is fény derül, hogyan és mivel tudjuk akár megszokott ételeinket is feldobni, kissé megbolondítani; a gazdatúra ezen állomása igazán ínyenceknek való.

Az ingyenes tanulmányút 13–17 óráig tart, az előzetes jelentkezéshez szükséges információk és az úttal kapcsolatos további adatok a Csalán Egyesület honlapján érhetők el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!