Veszprém

2015.01.23. 15:57

Fórum a Társasházakért - Volt mit átbeszélniük

A lakóközösség életét befolyásoló jogszabályi változásokról, a pályázati lehetőségekről esett szó a Fórum a Társasházakért címen tartott rendezvényen a veszprémi városházán.

Tremmer Tamás

Az idei évi feladatokra való felkészülés jegyében szerveztek fórumot a társasházak közös képviselőinek, társasház kezelőknek. Az eseményen Némedi Lajos, veszprémi alpolgármester arról biztosította a résztvevőket, hogy az önkormányzat partnere a társasházaknak.

Kizlinger András, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt jogi- és ügyfélszolgálati osztályvezetője a rendezvény nyitó előadásban elmondta, tavaly év közepén indították egységes ügyfélszolgálatukat, ahol kéménysepréssel, hulladékgazdálkodással, hőszolgáltatással kapcsolatban várják az ügyfeleket.Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége a jogszabályi változásokra, az azokból eredő kötelezettségekre hívta fel a figyelmet.

Mintegy 10 milliárd forintos támogatáskerettel, 50 százalékos támogatásintenzitással indul a társasházi energiahatékonysági pályázat. Az Otthon Melege Program feltételeiről, a pályázat menetéről, az arra való előzetes felkészülésről Metz Rezső (Csalán Egyesület) tájékoztatott. A fűtéskorszerűsítésre igénybe vehető támogatásról Csoknyai Zoltán (Techem Kft.) beszélt. A valódi biztonságot nyújtó biztosításokat Turbuk István elemezte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!