Veszprém

2014.03.26. 16:35

Már üzemkész a belvárosi lift

A felvonó üzemkész, az üzemeltetés költségeinek viselése tekintetében az érintett társasházak nem véglegesítették az álláspontjukat, reagált dr. Fröhlich Krisztián arra az olvasói levélre, miszerint nem működik a panoráma lift a belvárosban.

Balla Emőke

Közel fél éve nem működik a húszemeletes toronyház alatti, úgynevezett „lepény épületbe” tervezett üveg panoráma lift, jelezte Molnár Ernő, a Lokálpatrióták Egyesületének elnöke. Olvasói levelében úgy fogalmazott: Veszprémben nincs olyan ember, akinek ne lett volna vagy később ne lenne elintézni való dolga az E-ON irodán. A város lakosságának egyharmada időskorú, akinek nehézséget okoz a lépcsőkön való közlekedés, számukra bosszúságot jelent a nem működő lift.

„Annak idején, mint önkormányzati képviselő, szavazatommal többek között azért támogattam a Kossuth Lajos utca rekonstrukcióját, mivel a tervezésnél komolyan odafigyeltek a gyermekek és az idős emberek igényeinek és elvárásainak teljesítésére. Napról napra sajnálattal tapasztalom, hogy a Kossuth Lajos utcán megépített és tavaly novemberben átadott üveg panoráma lift a mai napig nem működik, s az általam illetékesnek vélt személyek pedig nem tudtak választ adni a lift működésének indulási időpontjáról.”

Molnár Ernő a város vezetéséhez fordult a lift mielőbbi üzembe helyezéséért, ám az nem a város kompetenciájába tartozik. Dr. Fröhlich Krisztián ügyvéd, a beruházó képviselője megkeresésünkre a következő gondolatokat közölte: Molnár Ernő soha semmilyen felvilágosítást nem kért az illetékestől. „Az sem teljesen világos, hogy mint egykori képviselő, milyen összefüggésben adott le szavazatot egy száz százalékban magánberuházás ügyében. A sétáló utcában elkészült felvonó üzemkész, a beruházás határidőre száz százalékban elkészült, az alvállalkozók a vállalkozási díjaikat száz százalékban kézhez vették. A felvonó használatbavételi engedélye 2013. december 28-án emelkedett jogerőre. Az üzemeltetés (elektromos áram, felülvizsgálati díjak...) költségeinek viselése tekintetében ugyanakkor az érintett három társasház (Kossuth 6., Torony, Cserhát) nem véglegesítette az álláspontját. Az ügyben a soron következő közgyűlések döntenek.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!