Veszprém

2014.02.21. 14:08

Az adatok átvezetése miatt késnek a számlák

Veszprém - A hulladéktörvény módosításai miatt újonnan létrejövő, hulladékszállítást végző cégnél elhúzódott az ügyfelek adatainak átvitele, emiatt nem kaptak számlát januárban és februárban a szolgáltatási területhez tartozó településeken élők.

Marton Attila

Erről Gősi Zoltán, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatta a Naplót. A problémát az okozta, hogy csak a cég megalakulása után lehetett elkezdeni a közel húszezer ügyfél adatainak átvezetését, ráadásul a törvényi előírásokhoz igazodó új számlaképet is ki kellett alakítaniuk. A szakember elmondta, március közepéig egyszerre háromhavi számlát postáznak, a díjak befizetésére márciusban és áprilisban is két-két határidő lesz: a januári és a februári díjakat márciusban, a márciusi és áprilisi költségeket áprilisban kell rendezni.

A hulladéktörvény 2013-as módosításai nyomán nonprofittá kell válnia a szektorban működő cégeknek. A hulladékszállítást tavaly év végéig a VKSZ Zrt. végezte, 2014-től azonban a cégről leválva létrejött a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. Januártól ez a vállalat végzi a hulladékgyűjtést és a kapcsolódó tevékenységeket. Az új nevet és szervezeti formát leszámítva minden változatlan marad a hulladékszállítási szolgáltatásban. A cégnél - amelynek tulajdonosa a VKSZ Zrt. - 75-en dolgoznak, kettős munkáltatói jogviszonyban: a törvényi előírás szerint a nonprofit cég csak közszolgáltatást végezhet (így az építési törmelék konténeres szállítását és a gazdálkodó szervezetek szelektív hulladékainak begyűjtését továbbra is a közüzemi szolgáltató végzi). A hulladékszállítási díjakról Gősi Zoltán elmondta, idén nem változik a díjszabás, 2015-től pedig országos hatósági árat vezet be majd be az állam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!