Veszprém

2013.07.18. 10:46

Természetbarátok találkozóját tartják Veszprémben

Természetjáró egyesületek országos találkozójának ad otthont Veszprém csütörtöktől vasárnapig.

Marton Attila

A találkozót az összesen 1000 főt meghaladó taglétszámú Meteor Természetbarát Szervezetek Országos Szövetsége rendezi. Az összejövetelen a szervezet mind a tizenkét egyesülete képviselteti magát, így Nyíregyházáról, Szegedről, Pécsről és Győrből is érkeztek tagok. A találkozót 1954 óta minden évben megszervezik az országban, a hetvenes évek után idén újra Veszprémben, mintegy 280 résztvevővel, mondta a Naplónak a szövetség vezetője, Sármezei Ferenc.


A négynapos találkozó programját elsősorban kirándulások, gyalogtúrák és természetjárás alkotja: az egyesületi csoportok csütörtökön veszprémi városnézésen vettek részt, pénteken és szombaton pedig a Balaton-felvidékre, a Káli-medencébe, a Bakonyba, Herendre, Sümegre és Ajkára is ellátogatnak. A találkozón a résztvevőket két közös program várja: pénteken a tihanyi apátságban orgonakoncertet hallgatnak meg, szombaton pedig az évadzáró ünnepi esten összegzik a legutóbbi találkozó óta eltelt időszakot és átadják a szövetség tagjainak kiírt fotópályázat díjait, majd az összejövetel záróakkordjaként egy bálon mulathatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!