Veszprém

2013.06.09. 19:50

Ízek, illatok és receptek a vidék éléskamrájából

A Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány 2007 óta már a negyedik könyvét jelentette meg – tájékoztatta a bemutató közönségét dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, az alapítvány elnöke.

Varga Ibolya

Először dr. Horváth Balázsra emlékeztek, majd a megyét jellemző termékeket, értékeket vették számba, aztán a megyei lovas hagyományokat gyűjtötték össze, most pedig a gasztronómiánkat jellemzik. A kötetet ma Budapesten az Országgyűlésen mutatják be. Ingyenesen kapható, de adományokat elfogadnak.

A szombaton és ma összegyűlt adományokat maradéktalanul a nemzeti összefogás számlájára utalják. Bár tájegységünket sokan a bakonyi sertésbordáról ismerik, a kötet is bizonyítja, hogy igen sok gasztronómiai értékünk van – vélekedett dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, dr. Horvát Zsolt országgyűlési képviselő, sorozatszerkesztő és Fenyvesi Ottó költő, az új kötet szerkesztője (Fotó: Orosz Péter) 

Az új kiadvány, annak ellenére, hogy ételeket sorol fel, nem szakácskönyv, hanem hagyományaink tára. Ezek összegyűjtésében országosan is példamutatóan dolgozik az alapítvány és elnöke. Sok új ételt és kifejezést ismert meg a szerkesztés során Fenyvesi Ottó költő, aki az alapítvány három kötetének szerkesztési munkáiban vett részt.

A Bácskából települt ide húsz éve, és ma már az itteni hagyományoknak is kiváló ismerője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!