Veszprém

2013.04.10. 15:57

Tevecsikó született a veszprémi állatkertben

Tevecsődör születésének örülhetnek a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark munkatársai. A körülbelül húsz kilogrammos apróság világrajöttét szerda reggel az állatkert állatorvosa, dr Szekér Pál segítette, mert nem volt komplikációmentes az ellés.

Varga Ibolya

Szerdán reggel segítették világra a kis  tevecsikót, melyet már Fruzsina, a tevemama a gondjaiba vett (Fotó: Orosz Péter)

A drámai pillanatokat megkönnyebbült sóhajok követték, hiszen egészséges a kis teve. A gondozók folyamatosan figyelik a kicsi első rezdüléseit, első lábra állásának kísérleteit és azt, hogy miként fogadja őt a csapat.

Az anyának, Fruzsinának ez volt a második ellése, tavaly született Fanni nevű csikóját tapasztalatlansága miatt nem nevelte, így őt Marokházi Csabáné Kati vette magához egy időre. Úgy tűnik, mára Fruzsina megérett a feladatra, szeretettel közelített újszülöttjéhez. Így a veszprémi tevecsapat a kicsivel hattagúra bővült és az újszülött is látogatható a Gulya-dombon a kifutójukban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!