Veszprém

2012.03.27. 08:02

Csíksomlyói magyar passió

Veszprém - A Csíksomlyói magyar passió című előadást tekinthetik meg a nézők március 29-én, csütörtökön este hét órakor a veszprémi Petőfi Színházban.

Balla Emőke

Az előadásban felhasznált nagypénteki misztériumok a maguk idejében igazi "népszínművek" voltak. Professzorok írták és a csíksomlyói ferences barátok lejegyzésében maradtak ránk. Mindezeket az 1751., az 1752., az 1759. és az 1766. évi csíksomlyói misztériumok, valamint egy ismeretlen helyről származó passió- játék felhasználásával írta színpadra  Katona Imre. A különleges szertartásjátékban Krisztus szenvedéstörténete össznépi rituálé, amelyben egy színházi közösség kínokkal teli, ám felemelő alkotómunkájának részeként születik újjá a passió.


 
Az Evangélium Színház és a Forrás Színház közös előadását Pataki András  rendezte. Az előadás főbb szerepeiben Szarvas Attilát, Dörner Györgyöt, Mucsi Sándort, Farkas Tamást, Szőcs Erikát, Lukács Józsefet, Krizsik Alfonzot, Lénárt Lászlót, Horváth Lászlót, Rékai Nándort és Horváth Györgyöt láthatjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!