Újságírói jegyzet – Jó reggelt, Veszprém vármegye!

2024.02.26. 06:00

Mindig egy kicsit régi, egy kicsit új minden – Nem maradhatsz ugyanaz, ha nem változol

Rimányi Zita

Csak egy kicsit ki kell engedni a zakót a méretváltozás miatt, egyébként könnyű megtartani barátaim kedves szokását: minden házassági évfordulójukon esküvői ruhájukban fotózkodnak. Tán így könnyebb emberi léptékünk kisszerűségének hiábavaló állandóságkeresésével megbirkózni, az idő múlásából adódó különbségek felfedezésébe öröm vegyülhet. A percek tovább pergésének megállítása fotózással illúzió, de a legkönnyebb megoldás a nosztalgiázásra. Nem csoda, hogy az újrafotózások népszerűsége nő. ,,Ilyen volt, ilyen lett" képpárok szülőkről kicsi és nagyra nőtt gyerekeikkel okoznak boldogságpillanatokat, és vármegyénket ábrázoló archív képek nyernek új értelmet, ha melléjük tesszük a jelen állapotot rögzítőt. Nyugtázhatjuk elfogadón: csak a változás állandó. 

Időugrás 1932-ből 2024-be a zirci apátság díszudvarán. Szinte azt várnánk, hogy a mostani képen is felbukkan a zsinóros kabátos, szalagos kalapos hajtó, hogy fogatjára felvegyen és nosztalgiázásra hívjon Fotó: Rimányi Zita/Napló, Fortepan, Ebner


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!