Vaszar

2016.09.25. 15:25

Vidám szüreti felvonulás

Szeptember 17-én, szombaton negyedszer rendezték meg Vaszaron a szüreti felvonulást. A falu egyik legnagyobb rendezvényén közel 100 beöltöző vonult végig az utcákon és szórakoztatta a lakosságot.

Civil Tudósítónktól

Az idő is nagyon kegyes volt hozzájuk. Az emberek 10 órakor indultak a művelődési ház elől. A két főszervező, Papp Jánosné és Kalmár Csaba boronálta össze a falu apraját és nagyját. Neves fellépők tették színesebbé a felvonulást. Itt voltak a Vadvirág Néptáncegyüttes, a mihályházi Rezeda Néptáncegyüttes, akik táncaikkal, nótáikkal szórakoztatták a népet. Énekelt a vaszari asszonykórus, durrogtattak a bakonyi betyárok, dobolt, valamint zászlót forgatott a Fresco Bello csoport.

Bor folyt a csapból, és persze itt voltak a somlói borlovagok is. Nyolc kilométeres útszakaszt tettek meg a felvonulók gyalog. A kisgyerekeket és az idősebbeket nosztalgiavonat és lovas kocsik szállították. A színes karneváli forgatagot három megállóhelyen vendégelték meg a falu asszonyai házi készítésű finomságokkal. A felsorolhatatlan támogatók tették a karnevált színvonalassá. Az emberek, a falu lakosságának összefogása példaértékű volt. Aki amiben tudott, segített.

A menet délután két órára ért a vaszari kultúrházba, ahol Tóth Tünde, valamint Hollenczer Anita énekes, a csikvándi asszonyok és Radnai Zoltán hangtechnikus szórakoztatta a közönséget. Az elfáradt szüreti felvonulókat a helyi vadásztársaság és segítői várták finom ebéddel.

Immáron második alkalommal rendezték meg az Én portám a legtökösebb elnevezésű versenyt is. Több mint harminc családi ház elé ültették ki a lakosok saját készítésű bábujaikat, saját kertjükben termett szebbnél szebb sütő- és takarmánytökeiket és minden olyan dolgot ami egy kicsit szebbé, egyedibbé teszi a portájukat, az utcafrontjukat.

Este hét órakor eredményhirdetés következett, mely során értékes nyereményeket kaphattak a benevező családok - persze a sok környékbeli támogató vállalkozónak köszönhetően. Az első helyezést Enyingi Szabolcs és családja érte el. Este nyolckor megtelt a művelődési ház. A színpadon Kaczor Feri nótáztatta meg a népet és rajongói táborát. Este - aki még bírta - bállal zárta le ezt a fergeteges mulatságot! Köszönet a falu lakossága nevében a két főszervezőnek a fáradozásaiért! Hajrá! Kívánunk jövőre is hasonlóan jó hangulatú és színvonalú felvonulást! Gratulálunk!

Kovácsné Kalmár Beáta

Vaszar

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!