Várpalota

2015.05.27. 17:20

Chagall-művek New Yorkból

Várpalota – Az orosz származású festőóriás, Marc Chagall 36 művéből rendezett kiállítás nyílik május 29-én 17 órakor a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

A Chagall által aláírt litográfiák között található a 12 darabból álló Jeruzsálem ablakai sorozat, valamint 24 egyedi mű, tájékoztatta a Naplót Sárváriné Rieder Zsuzsanna, a szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. munkatársa. A szenzációs kollekciót, a tavaly, illetve 2013-ban kiállított Pablo Picasso- és Salvador Dalí-művekhez hasonlóan Csikós-Nagy Zsuzsa New Yorkban élő galériatulajdonos, műgyűjtő kölcsönözte a tárlatra, amelyet szeptember 6-áig tekinthetnek meg az érdeklődők a Thury-várban. 

A kiállítást megnyitja Talabér Márta, Várpalota polgármestere, szakmai ismertetőt tart Csikós-Nagy Zsuzsa. Szili Alexandra fuvolán játszik, őt zongorán Józsa Eleonóra kíséri majd.

Csikós-Nagy Zsuzsa képzőművészként is bemutatkozik a közeljövőben a Thury-várban, hiszen június 5-én 17 órakor Fenntartható természet címmel nyílik kiállítás a műgyűjtő alkotásaiból. Installációit a természet pusztulása miatti aggodalom, illetve egy amazonasi expedíció és az afrikai természetvédő, Wangari Maathai munkássága inspirálta. Az ünnepélyes megnyitón Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője méltatja a művészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!