Várpalota

2014.03.31. 10:25

Gyermek és a vallás

A gyermek családba érkezéséről és a keresztelés jelentőségéről tartott előadást a napokban Győri János Sámuel az evangélikus óvodában.

Szabó Péter Dániel

A Pesterzsébetről érkező evangélikus lelkész előadásának első felében a gyermekről, mint Isten teremtményéről beszélt, majd rátért a gyermekkeresztség jelentőségére.

Győri János az előadáson (Fotó: Szabó Péter Dániel)

– A keresztség nem más, mint az ószövetségi gyermekbemutatás, Krisztus megváltói művével való modulált gyakorlata. Isten megbecsüli a gyermekséget. Jézus Krisztus is megjelenhetett volna 30 éves férfiként, de az Isten forgatókönyvében az van, hogy gyermekként jön a világba, átélve a gyermekkort – hangsúlyozta a lelkész a Várpalotai Forrás Keresztyén Evangélikus Óvoda aulájában.

Az érdekes példákkal fűszerezett előadásban beszélt többek között a szocialista Magyarországon annak idején szokássá vált gyakorlatról is, amikor üldözték a vallást, s a gyermekeket sokan csak titokban tudták megkeresztelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!