Várpalota

2013.11.18. 14:55

Hasznos előadás

Várpalota-Inota - Hogyan védjük meg magunkat és értékeinket? Mire figyeljenek az idősek, egyedülélők, hogy biztonságukat megőrizzék?

Szabó Péter Dániel

A felsorolt kérdések voltak annak az előadásnak a középpontjában, amelyet Hegyesi János nyugállományú rendőr alezredes, a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja alelnöke tartott a közelmúltban az Inotai Közösségi Házban. A Ne váljon áldozattá, tehet ellene című programot azzal a céllal szervezték, hogy ily módon is segítsék a városrészben élő idős embereket.

Hegyesi János az előadáson (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

A rendőrség bűnmegelőzési programja keretében Inotára érkező Hegyesi János az értékes információk mellett tájékoztató anyagokat is kiosztott a szép számú közönségnek, akik örömmel hallgatták a nyugdíjas szakember alapos előadását.

Szóba kerültek az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények, beszélt az előadó azokról a veszélyekről, amelyeknek ki vannak téve az idősebbek, s arról, hogy milyen lehetőségek vannak a megelőzésre. Alapvető például, hogy a kapu mindig zárva legyen, a kulcs ne legyen virágcserép, lábtörlő alatt, mert az elkövető is nagyon jól ismeri ezeket a helyeket, s az is fontos, hogy senki ne engedjen be házalókat és semilyen idegent az otthonába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!