Várpalota

2013.08.30. 10:55

Kilencven éves díszpolgár

Kilencvenedik születésnapján otthonában köszöntötte Zsótér Ferencet, a település díszpolgárát Talabér Márta polgármester és Sándor Tamás aljegyző.

Szabó Péter Dániel

A napokban töltötte be 90. életévét a Várpalotai Bányász egykori kiváló labdarúgója, akit a közelmúltban, a palotai füves pálya fealavatásának 50 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen díszpolgári címmel is ktüntetett a város önkormányzata. Talabér Márta polgármester és Sándor Tamás aljegyző otthonában kereste fel Zsótér Ferencet, s egy díszes emléklappal, valamint egy csokor virággal köszöntötték.

Zsótér Ferencet otthonában köszöntötte Talabér Márta polgármester (Fotó: Pintér László)

Az ünnepelt meghatódva mesélt életéről Elmondta, 1923-ban a Tisza melletti Mindszenten születtett, s már gyermekkorában megismerkedett a labdarúgással.

- Később ez is vitt el az Alföldről, előbb Budapestre, majd Szegedre, Komlóra kerültem, végül Várpalotára, ahol le is telepedtem. A csapatban általában középcsatár voltam, később pedig edzőként, majd technikai vezetőként dolgoztam a klubnál - mesélte Feri bácsi, hangsúlyozva, hogy ennyi évtized alatt bizony sok mindenen keresztül ment. Átélt világháborút, orosz hadifogságot, Horthy Miklós katonája is volt. Eredetileg bőrkereskedői szakmát tanult, de dolgozott, élt több helyen és településen is. Két fia született, akik ma Budapesten, illetve Hosszúhetényben élnek, de unokákkal és dédunokákkal is büszkélkedhet az ünnepelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!