Városlőd

2015.08.24. 06:06

Jubileum és mulatozás Városlődön

Városlőd – A harmadik Rozmaring Fesztiválon különleges közösségi élményekkel gazdagodhattak a község lakói és a faluba látogatók augusztus 20 és 23 között.

Szántó Renáta

Hagyományőrző sváb lakodalomba csöppentek a kíváncsiak. Alagi János és Bélteki Veronika operett előadása elvarázsolta a közönséget. Tóth Gabi produkciója szintén nagy sikert aratott. Az ötven éves jubileumát ünneplő vegyeskarnak meglepetés műsorral és tortával kedveskedtek a helyiek.

Csütörtökön ünnepelték a község megalapításának hétszázhetvenötödik évfordulóját, este helytörténeti előadásokkal várták az érdeklődőket a művelődési házban. Éjjel nosztalgia diszkóval, buborék partival és tűzijátékkal folytatódott a mulatság. Pénteken az egyedülálló sváb lakodalomé volt a főszerep, mely az 1920-as évekbe repítette vissza az érdeklődőket. A helyiek hónapokig tartó felkészülést követően, korhű ruhákban, aprólékosan, minden részletre figyelve játszottak el egy korabeli esküvőt, a kikérőtől a templomi szertartáson át, a mulatságig. A község szinte minden tagja részt vett a produkcióban, mely rendkívül hitelessé tette az „előadást”. A program bállal folytatódott a rendezvénysátorban, ahol a Johann’s Kapelle zenekar táncoltatta hajnalig a közönséget.

Pergő-Rozmaring Tánccsoport meglepetés műsora. Fotó: Györkös József

Szombaton a zenés ébresztő után kerékpárversennyel és öregfiúk focimeccsel múlatták az időt a rendezvényre érkezők. Déltől horgász-vadász ebéddel kedveskedtek a megjelenteknek a szervezők, délután traktoros túra, kézműves foglalkozások és a helyi csoportok fellépése színesítette a fesztivál programkínálatát. A gyerekek a légvárat és a lovaglást élvezték a leginkább. Tóth Gabi energiabombája magával ragadta a publikumot, a jó hangulatot a Beat Bulls fokozta tovább.

A fesztivál utolsó napján a reggeli szentmisét követően, aerobik bemutatóval, tánc produkciókkal és borfelismerő versennyel várták az érdeklődőket a szervezők. Alagi János és Bélteki Veronika operett előadására nagy tömeg gyűlt össze a sátorban, a páros lenyűgözte a jelenlévőket. A többnapos rendezvényre a község testvérvárosából, a németországi Wiesthalból is érkeztek vendégek.

Az ötven éves vegyeskart színvonalas műsorral és egy óriási tortával köszöntötték a helyiek. Meglepetés produkcióval készült a Pergő-Rozmaring Tánccsoport is az eseményre. Csekényi István, a falu polgármestere felelevenítette a kórus történetét és sikereit. A négy napos programsorozatot az 5N együttes koncertje zárta.

50 éves a Városlődi Vegyeskar

Torta a kórusnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!