Utazó

2016.09.30. 13:20

Online repülőjegy vásárlás, amivel valóban tudunk spórolni (x)

Lehetséges, hogy a mai fiataloknak már meg sem fordul a fejükben, hogy ne online vásárolják meg a repülőjegyet, de bizony a kissé idősebbeknek még nem nagyon volt erre lehetőségük, és ha ők repülni akartak, akkor bizony az utazási irodán keresztül kellett repjegyet vásárolni. Szerencsére megszületett az online repülőjegy vásárlás, és szerencsére nagyon sokan használják is, sőt, mondhatni a mai korban már ez a természetes és ez a normális.

PLT-hirdetés

De nézzük, hogy miért is előnyös az online repülőjegy vásárlás, hogyan lehetett régen repjegyet venni (illetve természetesen ez a rendszer még ma is működik, csak kevesen használják), és hogy hogyan is lehet tényleg spórolni azzal, ha a számítógép előtt ülve, klikkeléssel vásárolunk. 

Az online repülőjegy vásárlás menete 

Az online vásárlás egyik legfontosabb ismérve, ami miatt sokan imádjuk, hogy nagyon gyors – akár percek alatt repülőjegy tulajdonosok lehetünk. A különféle oldalakon nagyon gyors összehasonlítást kapunk a különféle légitársaságok jegyárairól és útvonalairól, így tényleg rendkívül gyorsan választhatjuk ki, hogy mikor és melyik géppel szeretnénk utazni – na és persze, hogy mennyit tudunk és akarunk kifizetni a jegyért. Ha megvan a járat, akkor csak pár kattintás, és a jegy is az elektronikus postánkban landolhat. Az online repülőjegynek olyan kedvezményei is vannak, hogy akár online el is végezhetjük a check-in-t, kinyomtathatjuk otthon a beszállókártyát, vagy a reptéren „önkiszolgálhatjuk” magunkat stb. Sokak ezt nem szeretik, mondván elveszik a személyes kontaktus. Ebben van valami, de nem csak amiatt alakult ki ez a kedvezőbb rendszer, hanem a gyorsaság miatt is – így már nem kell mindenkinek több órát várakoznia a reptéren, az esetleges kialakult tömeg miatt stb.



A hagyományos repülőjegy vásárlás 

Az alcímet olvasva talán sokaknak az jut eszükbe, hogy megint az online repülőjegy vásárlásról fogunk írni, hiszen az a hagyományos, de nem. A hagyományos repülőjegy vásárlás még mindig az, amikor egy utazási irodán keresztül vásárolunk – ez a klasszikus módszer, ami lassan lassan kimegy a divatból, és felváltja teljes mértékben az online vásárlás. Az utazási irodás vásárlásnak is van előnye és hátránya is, például így nem biztos, hogy minden ajánlatról tudni fogunk, csak arról, amit az utazási iroda munkatársa ajánl, másrészt bármilyen kérdésre tudnak rögtön, helyben válaszolni, nem kell a légitársaság oldalán a szabályzatot böngészni, vagy telefonálni. Még egy előnye van, hogy azonnal megköthető a biztosítás, ugyanakkor lehet, hogy az online vásárlással találtunk volna egy olcsóbb jegyet



Spórolás az online repülőjegy vásárlással 

Nagyon előnye van annak, ha online felületen foglaljuk, majd vásároljuk meg a repülőjegyünket. A paravion.hu munkatársai pontosan azt emelik ki az online repülőjegy vásárlás előnyei közül, amik a több információra és a spórolásra vonatkoznak. Mivel egy online felületen vagyunk, így nagyon könnyen keresgélhetünk az információk között, a filterek segítségével sokkal gyorsabb lehet a keresés, és szinte minden információ meg is jelenik előttünk – ha valami mégsem, a keresőben egy új ablakot megnyitva könnyen utánaolvashatunk. A másik fontos dolog az információval kapcsolatban, hogy olyan kérdésekre is választ kapunk, amik nem jutottak eszünkbe, pedig fontosak lehetnek.



Bármelyik oldalról is nézzük, az online repülőjegy vásárlással pénzt takaríthatunk meg – és természetesen időt és energiát is. Ilyenkor csak a repülőjegyet és az illetékeket fizetjük, ha azonban utazási irodában vásárolunk, akkor a repjegy árának egy bizonyos százaléka az utazási iroda markát üti. Másrészt, mivel tényleg láthatóvá válik minden járat, így tényleg a legolcsóbbat választhatjuk ki, és mi magunk választjuk ki, nem pedig egy irodai munkás ajánlja fel azt, ami szerinte kedvező nekünk. 

Ha még olcsóbban szeretnénk repülőjegyet vásárolni, akkor nagyon ügyesen kell választani – de ez talán már egy másik cikk témája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!