Tüskevár

2016.07.29. 18:51

Tábor kirándulással, környezettudatos neveléssel

Tüskevár - Erzsébet tábort szervezett diákjainak július elején a tüskevári iskola. A tábor első napja kézműves foglalkozással és sportolással telt. A táborozók sportversenyeken, labdarúgó mérkőzéseken mérték össze tudásukat.

Tisler Anna

A Devecseri Íjász Egyesület az íjászattal ismertette meg a gyerekeket, aki kedvet kapott, ki is próbálhatta azt. A szervezők a község múltjával is foglalkoztak. Ellátogattak a helytörténeti múzeumba, majd az intézmény iskolatörténeti gyűjteményében a régi fotókon kerestek ismerős arcokat. Azért, hogy az ismeretek jobban megmaradjanak, plakátot készítettek. A Magyar Vöröskereszt Somló Térségi Programjának vezetője, Targubáné Szendrei Júlia és néhány önkéntese is felkereste a nyaralókat. Kézműves-foglalkozást tartottak, majd felhívták a gyerekek figyelmét a nyári veszélyekre. A harmadik nap a mozgás jegyében telt, kerékpároztak, vízi bicikliztek, csónakáztak. A negyedik napon a keszthelyi vadászati múzeumban jártak, majd sétahajózással folytatódott a program. Hazafelé a sümegi várat nézték meg. Az öko iskolaként működő intézmény programjából a környezettudatosságot erősítő foglalkozások sem hiányozhattak. A gyerekek hulladék anyagokból ruhákat készítettek, azokból divatbemutatót tartottak.

Címkék#tüskevár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!